Jos ei voi lisääntyä luonnon keinoin, niin mikä ihme saa ihmiset vuosikausia käymään lapsettomuushoidoissa, jotta se jälkeläinen saataisiin aikaiseksi? Ja sitä sitten tuetaan vielä, että jokainen varmasti saisi lapsen tai useamman. En käsitä.

Miksi pidetään jokaiselle lankeavana oikeutena saada lapsia? Sen ymmärrän, että jokaisella tulisi olla oikeus vanhempiin, mutta että jälkeläisiin? Jos ei tule, niin ei tule.

Pitäisi olla mahdollisuus vaikuttaa siihen, mihin veromarkkansa pistää. Tässä olisi yksi alue, johon minä en sijoittaisi penniäkään.

Kun tuttava kertoi viiden vuoden lapsettomuushoitojen jälkeen raskaudesta, oli vaikea olla sanomatta, että mitenköhän lapseen tulee vaikuttamaan päällä oleva masennus (puhkesi kymmenennen lapsettomuushoidon aikaisen keskenmenon jälkeen).

Ihmisillä on nykyään kummallinen luulo siitä, että heidän kuuluu saada ihan kaikki ja sitten kun ei saada, masennutaan. Ja jos nykyinen aikuisten sukupolvi jo luulee saavansa kaiken, niin mitenkä sitten lapset, jotka todellakin saavat nyt kaiken mahdollisen...